Page content

“Whisky is als goud. Het is iets tastbaar”

“Whisky is als goud. Het is iets tastbaar”

Goud kan een veilige schuilplaats zijn voor investeerders. Maar er is ook ‘vloeibaar goud’ in de vorm van zeldzame whisky.

Is een belegging in whisky het overwegen wáárd? Ja, denkt Ben Morley van The Whisky Corporation in Singapore.

“Meer en meer Aziaten hier kijken naar whisky begonnen als een alternatieve activaklasse. Ze zoeken naar activa om hun portefeuilles te diversifiëren. In onzekere tijden scharen investeerders zich traditioneel achter goud. Whisky als belegging is nu ook een soort goud”.

Iets tastbaar is belangrijk

“Net zoals goud is whisky iets tastbaar en in het huidige economisch klimaat is dat erg belangrijk. Investeerders worden daarnaast ook aangetrokken door de potentieel erg aantrekkelijke rendementen”.

“De nieuwe trend om in whisky te investeren is niet iets dat voorbij zal gaan. Mensen drinken al honderden jaren whisky en wij geloven dat dat nooit gaat veranderen. Whisky is een eindig product en zijn prijs wordt daarom bepaald door vraag en aanbod: het aanbod daalt naarmate het verbruik stijgt”.

“We hebben de investeringsmarkt almaar sterker en sterker zien worden en al onze indicatoren wijzen op verder stijgende prijzen, zeker nu alsmaar meer mensen uitkijken naar alternatieve beleggingen. Daarbij concentreren beleggers zich steeds vaker op whisky”.

Beleggen in whisky of wijn?

“Whisky is een betere belegging dan wijn. Mensen hebben er goed aan gedaan in het verleden te investeren in wijn, maar juist de alomtegenwoordigheid van wijn maakt whisky een betere investering. Er worden van een bepaalde wijn vele tienduizenden flessen geproduceerd, terwijl dat bij whisky vaak heel lage oplagen zijn. Van bijzonder belang zijn de heel beperkte whiskyproducties waarbij slechts 100 flessen geproduceerd worden”.

Ben Morly begon zijn loopbaan bij de Financial Times in Londen, waar hij zijn kennis van de financiële markten ontwikkelde. Na succesvolle ervaring met een diverse alternatieve investeringen, leidde zijn passie voor Scotch whisky hem er toe naar The Whisky Corporation over te stappen.

Bron: Finews Asia

There was an issue loading your exit LeadBox™. Please check plugin settings.

Comment Section

0 reacties op ““Whisky is als goud. Het is iets tastbaar”

Plaats een reactie


*