Page content

Whisky is voor investeerders, niet voor drinkers

Whisky is voor investeerders, niet voor drinkers

Whisky is voor investeerders, niet voor drinkers. De verkoopcijfers van zeldzame Scotch whisky’s zitten in een duurzaam stijgende trend en maken flessen en vaten tot een aantrekkelijke, alternatieve investering” aldus de experten van Whisky Highlands.

De huidige dynamiek van de wereldwijd stijgende vraag en de immer afnemende voorraden zorgen voor aanhoudend stijgende prijzen, en dat niettegenstaande het moeilijk economisch klimaat.

Net als bij alle andere investeringen moet rekening gehouden worden met mogelijk tijdelijke prijsdalingen. Geen enkele grafiek stijgt 100% van de tijd. Maar de drive achter de wereldwijd stijgende vraag is enorm sterk. Wie zeldzame whisky ziet als een investering op lange termijn kan op beide oren slapen.

Vele tienduizenden mensen over heel de wereld kopen en verzamelen whisky. Verzamelingen kunnen gaan van 10 flessen tot duizenden flessen. Gemiddeld zouden verzamelaars zo’n 250 tot 500 flessen in bezit hebben.

Consumptie vergroot zeldzaamheid

Nooit eerder werd zoveel whisky geconsumeerd als vandaag. Zelfs de jeugd heeft de unieke smaak van scotch ontdekt. En de nieuwe rijken van China, Rusland en Brazilië etaleren hun welvaart graag door exclusieve, zeldzame flessen te openen. Zo zorgen zij voor een immer sterker wordende trend; steeds kleinere voorraden voor een steeds grotere vraag. Deze simpele economische dynamiek ondersteunt de sterke prijsevolutie.

Investeren in granen of druiven?

De specialisten van Whisky Highlands stellen dat investeren in whisky verstandiger is dan investeren in wijn. “Whisky kan veel gemakkelijker bewaard worden dan vintage wijn. En whisky heeft sowieso een langere  levensduur dan wijn. Indien bewaard op de juiste manier kan een goed gesloten fles onszelf gemakkelijk overleven en dus overgedragen worden aan erfgenamen”.

Whisky opslaan is heel eenvoudig. Anders dan wijn moet whisky rechtopstaand bewaard worden. Als een fles neerligt kan de hoge alcoholgraad (wettelijk minimaal 40%) de kurk en de verzegeling aantasten. Dit kan tot ongewenste smaakeffecten leiden, hetgeen vanzelfsprekend de waarde van een fles beïnvloedt.

Bewaar whisky dus rechtopstaand en buiten het zonlicht. En waarom niet in een kluis? Zo kom je niet in de verleiding om een waardevolle fles te openen”.

Kleine verzamelingen kunnen gerust thuis bewaard worden. Maar grote en waardevolle collecties worden best bewaard in optimale omstandigheden.

Bezoek het ‘Fort Knox’ van de whisky

Verzamelaars en investeerders kunnen genieten van de ideale opslagfaciliteiten van de WORLD WHISKY INDEX. In de beveiligde gebouwen van de WWI in Sassenheim (nabij Schiphol) worden vandaag 47.000 flessen Schotse single malt whisky van investeerders bewaard.

Tegelijk is de WWI een online beurs waar flessen Scotch whisky te koop kunnen worden aangeboden. Het is een modern en geautomatiseerd internetplatform  dat investeerders in staat stelt om hun flessen aan te bieden aan kopers van over heel de wereld. Ontdek de WWI op www.worldwhiskyindex.com.

 Schermafbeelding 2016-09-12 om 13.31.24

Schermafbeelding 2016-09-15 om 13.17.13

 

There was an issue loading your exit LeadBox™. Please check plugin settings.

Comment Section

0 reacties op “Whisky is voor investeerders, niet voor drinkers

Plaats een reactie


*