Page content

Investeren in een hobby die geld opbrengt

Investeren in een hobby die geld opbrengt

De Daily Express: “Steeds meer mensen hebben een hobby die geld opbrengt. Omdat de opbrengsten van spaargelden ineenstorten zoekt een stijgend aantal beleggers alternatieven. Sommigen beschouwen hun hobby’s als investeringen in verzamelobjecten en hopen op een goede winst”.

Volgens onderzoek door Lloyds Private Banking maken veel beleggers winst met hun hobby’s. Oldtimers, postzegels, renpaarden en whisky horen tot de meest populaire investeringen.

Alternatieve investeringen en verzamelobjecten zijn leuker dan de traditionele beleggingen zoals cash en aandelen en kunnen lonender zijn.

“Koop wat je graag hebt want er is geen garantie dat je eraan gaat verdienen”, Colin Sheaf van veilinghuis Bonhams.

Welke hobby die geld opbrengt?

Oldtimers zijn een van de meest pittige investeringen van al, met een groei van bijna 500% in tien jaar.

Investeerders in zeldzame whisky kunnen het glas heffen op een prijsstijging van 350% en postverzamelaars kunnen ‘likken’ aan een stijging van 295%. Ook muntstukken blinken uit met een groei van 270%.

Maar de meeste experten zullen je zeggen eerder uit liefde te investeren dan om het geld. Tweederde van de oldtimersbezitters zien meer prioriteit in het plezier hebben dan in het maken van financiële winst. Dat is ook wijs want oldtimers zijn momenteel de duurste sector om in te investeren, met een gemiddelde totale uitgave van £34.500.

investeren in hobby die geld opbrengt 2

Oldtimers zijn het duurst om in te Investeren maar de meeste eigenaars doen het voor hun plezier.

Je kan echter al starten op een veel lager prijsniveau, en slechts een paar duizend pond Investeren in een auto waarvan je verwacht dat hij in de toekomst een classic car wordt. De Jensen uit 1968 die comedian Eric Morecambe heeft gekocht voor £4.000 wordt verwacht £150.000 op te brengen wanneer hij later dit jaar geveild wordt.

Schermafbeelding 2016-09-12 om 13.31.24

Schermafbeelding 2016-09-15 om 13.17.13

Goede diversificatie

Markus Stadlmann, de chief investment officer van de bank:

“Tangible assets, tastbare activa zoals schilderijen of klassieke uurwerken, behouden hun waarde en eroderen niet door inflatie”.

munten2

Verzamelaars van muntstukken doen het goed, met prijzen die bijna 300% stijgen.

Het is een goede manier om wat tegengewicht te leveren aan de traditionele beleggingen die aan uw pensioen zitten. Hij zegt:

“Over de lange termijn correleren tastbare activa niet of nauwelijks met de meer tradionele aandelen- en obligatiemarkt. Daardoor bieden ze goede diversificatie”.

Stadlmann legt wel uit dat je rekening moet houden met àlle kosten van de investering, zoals aankoop, restauratie, opslag, onderhoud en verzekeringen.

“Zorg ervoor dat al je objecten een geldige documentatie hebben, om jezelf de beste kans te geven dat je hobby ook nog geld opbrengt.”

investeren in hobby die geld opbrengt 4

Een kwart van alle hobbyverzamelaars geven minder dan £1.000 uit aan hun verzameling.

Eén op drie muntenverzamelaars zoeken meer het financieel gewin dan dat ze een persoonlijke interesse hebben, maar munten kunnen ook ‘things of great beauty’ zijn.

De Royal Mint verkoopt het Sovereign 2016 Gold Bullion goudstuk voor £268,26 het stuk, maar de prijs daalt als je er meer koopt. Als je er 50 koopt betaal je £257,26 het stuk.

Lawrence Chard, oprichter van de goudfirma Chard met basis in Blackpool, zegt dat 1oz gouden Krugerrands en Britannias zeer populair zijn en vrijgesteld zijn van belasting op de meerwaarde.

hobby die geld opbrengt 5

Investeren biedt geen garantie dus moet men eerst en vooral dingen kopen waar men blij mee is.

Ook naar sovereigns wordt gezocht, zegt hij. “Die waren tot 1932 in gebruik en vandaag de dag zijn ze nog een van de meest populaire en verzamelde gouden munten.”

In kunst en antiek Investeren is niet meer zo intimiderend als vroeger, zegt Colin Sheaf, voorzitter van Bonhams in het VK en Azië. “De veilinghuizen hebben hard gewerkt om het bereikbaar te maken voor bijna iedereen.”

Kijk online naar komende verkopingen en ga naar veilinghuizen om er met experten te praten. Sheaf zegt dat je kan Investeren in Georgian meubels vanaf een £500, of in vroeg-18de eeuws Engels porcelein vanaf £1.000.

Investeren is echt een kunst. Maak dus dat je je techniek beheerst alvorens te kopen.

investeren in hobby die geld opbrengt

Vandaag de dag zijn veilinghuizen veel toegankelijker voor onervaren antiek- en kunstverzamelaars.

Koop wat je graag ziet

Hij zegt ook: “Koop wat je graag ziet want er is geen garantie dat je geld gaat verdienen.”

Ook van fijne wijnen wordt verwacht dat ze veel gaan opbrengen, zegt Lloyds. Simon Staples, sales director van de wijnhandelaars Berry Bros & Rudd, raadt aan te werken met gereputeerde firma’s om de expertise te krijgen die je nodig hebt: “De goede staat en de herkomst zijn de sleutel, koop dus niet gemengde, wèl verzegelde originele houten kisten. Reken op een investering van minstens vijf jaar maar wees gereed om te verkopen als je dat geadviseerd wordt.”

“Ook al wordt niet gegarandeerd dat je winst gaat maken met het verzamelen van fijne wijnen, je kan, in tegenstelling tot andere investeringen, je verliezen nog altijd opdrinken.”

Lees hier het artikel in Express UK

 

 

There was an issue loading your exit LeadBox™. Please check plugin settings.

Comment Section

0 reacties op “Investeren in een hobby die geld opbrengt

Plaats een reactie


*