Page content

Hebt u al een ‘tastbare-activa-strategie’?

Hebt u al een ‘tastbare-activa-strategie’?

Chinezen vertrouwen obligaties en papiergeld niet meer. Ze versnellen hun investeringen in ‘harde activa’.

Investeer een belangrijk deel van uw vermogen in niet-beursgenoteerde tastbare activa. Dat is de boodschap in een recent artikel “Doe als de Chinezen” van Willem Middelkoop.

Willem Middelkoop is journalist, auteur, spreker en oprichter van het Commodity Discovery Fund. In zijn boek The Big Reset schrijft hij over het belang van investeren in tastbare activa als bescherming tegen de gevaren van het ongelimiteerd geldprinten door de Centrale Banken.

Beleg in niet-beursgenoteerde ‘hard assets’. In harde, tastbare activa dus. Engelsen noemen het ook ‘real assets’ om het verschil te maken met ‘paper assets’, waardepapieren zoals obligaties of bancaire beleggingsproducten. Fysieke activa kunnen goud zijn of vastgoed of ook zeldzame whisky (‘liquid gold’), in principe alle grondstoffen die niet kunnen bijgedrukt worden.

Hoe reserves zo veilig mogelijk beheren?

China beschikt over een gigantische hoeveelheid reserves. Speciale Sovereign Wealth Funds werden opgericht om de Chinese financiële reserves zo veilig mogelijk te beheren.

Een blik op de balans van die overheidsfondsen toont wat Chinezen vandaag als een veilige belegging zien. En dat is zeker geen cash en ook geen staatsobligaties. Amper 14% van de Chinese reserves zijn hierin belegd.

harde activa 3

Harde-activa-strategie versnellen

Chinezen investeren een steeds groter deel van hun reserves in niet-beursgenoteerde ‘hard assets’. David Marsh, oud-journalist en adviseur van de Chinese overheidsfondsen schreef onlangs een artikel ‘China turns to real assets’. Chinezen zijn bezig hun “real-asset-beleggingsstrategie” te versnellen.

Chinezen beseffen als geen ander dat de huidige mondiale QE tot verregaande geldontwaarding gaat leiden”. De wereldwijde Quantitative Easing oftewel het massaal bijprinten van vers geld door centrale banken gaat vroeg of laat leiden tot (hyper)inflatie en forse ontwaarding van papiergeld.

Anders gezegd, papiergeld riskeert straks véél minder waard te zijn. De koopkracht van spaargeld op de bank zal uitgehold zijn. Dé manier om u te beschermen tegen koopkrachtverlies is investeren in ‘tastbare activa’.

harde activa boek

 

There was an issue loading your exit LeadBox™. Please check plugin settings.

Comment Section

0 reacties op “Hebt u al een ‘tastbare-activa-strategie’?

Plaats een reactie


*