Page content

“Dure single malt zal wereldwijd blijven groeien”

“Dure single malt zal wereldwijd blijven groeien”

Dure single malts zullen in de eerstvolgende jaren de wereldwijde whiskyverkoop een boost geven van 8%, zo voorspelt een rapport.

Een studie over de wereldwijde drankenmarkt voorspelt dat de verkoop van alle types Scotch whisky gaat klimmen van 86 miljoen 9-literkratten in 2015 naar 94 miljoen kratten in 2020.

Het rapport zegt dat single malt whisky’s vlugger gaan stijgen dan blended whisky’s omwille van hun ‘vakmanschap en herkomst’- kwalificatie. De hoger geprijsde whisky’s zullen marktaandeel blijven winnen.

En Noord-Amerika en Azië zullen in die periode de snelste ontwikkeling van malt Scotch tonen, aldus nog het rapport. En het voegt er aan toe dat de snelle ontwikkeling van malt scotch in de Verenigde Staten de achteruitgang zal compenseren van blended Scotch waarvan de volumes globaal zullen dalen.

De grootste groei wereldwijd komt er naar verwachting in Azië en Latijns- Amerika. Voor de verkoop in de Pacific regio van Azië voorziet men een groei van 14 miljoen 9-literkratten in 2016 tot meer dan 16,5 miljoen tegen 2020.

 

In het VK blijft gewone blended Scotch terrein verliezen omdat heel wat consumenten ouder worden of overstappen op de meer ‘trendy’ whisky van duurdere categorie. Malts zullen hogere groei tonen in het super-premium niveau, zeg het rapport ook.

Men verwacht dat Scotch en US whisky’s de komende jaren samen de internationaal best presterende categorie sterke dranken zullen zijn. Tegelijkertijd wordt voorspeld dat de verkoop van gin en Hollandse jenever 55,6 9-literkratten zal bereiken. In Europa zal de verkoop in diezelfde periode stijgen van 15,8 miljoen 9-literkratten in 2016 tot 18,2 miljoen in 2020.

Vinexpo is een internationale beurs voor wijn en sterke drank en heeft plaats in Bordeaux, Frankrijk, dit jaar van 18 tot 21 juni.

There was an issue loading your exit LeadBox™. Please check plugin settings.

Comment Section

0 reacties op ““Dure single malt zal wereldwijd blijven groeien”

Plaats een reactie


*