Page content

Beleggen in ‘tastbare activa’ is in opmars.

Beleggen in ‘tastbare activa’ is in opmars.

Het verschil tussen echte en financiële beleggingen

Beleggers kiezen steeds meer voor echte, fysieke investeringen. ‘Real assets’ of ook wel ‘tangible assets’ heten ze in het Engels. Goud, zilver, grond, vastgoed, antiek, kunst, oldtimers en … whisky zijn enkele voorbeelden.

Investeren in echte activa

Letterlijk vertaald zijn ‘real assets’ echte of tastbare activa. Men investeert dus in iets dat echt is en waarde heeft. De investeerder krijgt iets tastbaars in de plaats voor zijn geld. De waarde van het actief kan dalen en stijgen naargelang het spel van vraag en aanbod in de markt. Activa die schaars zijn en door de markt gewild zijn stijgen in prijs.

Beleggen in financiële activa

Financiële investeringen zijn wat wen noemt waardepapieren (‘securities’). Best bekend zijn aandelen, obligaties, spaarboekjes en deelbewijzen van belegggingsfondsen. In essentie vertegenwoordigen deze papieren een recht op een toekomstig financieel voordeel.

Wie investeert in whisky wordt de eigenaar van flessen en/of vaten whisky. Deze kan hij consumeren of bewaren om later hopelijk met winst te verkopen. Om voordeel te halen uit de wereldwijd stijgende vraag naar whisky is het belangrijk te kiezen voor Schotse whisky (Schotland is het ‘homeland’ van het vloeibaar goud), single malt (geen goedkope blended whisky) en oude jaargangen (whisky van 1995 bijvoorbeeld kan onmogelijk nog geproduceerd worden vandaag).

There was an issue loading your exit LeadBox™. Please check plugin settings.

Comment Section

0 reacties op “Beleggen in ‘tastbare activa’ is in opmars.

Plaats een reactie


*